O Karolíně, která měla jít radši na zmrzlinu

Dvanáctiletá Karolína si urovnala košíčky polstrované podprsenky s push-up efektem, přetřela si rty leskem a do podpaží nastříkala štědrou dávku deodorantu. Vyslala do zrcadla vzdušný polibek a opustila školní toalety s vědomím, že vypadá dokonale. Úzké bokové džíny dokonale obepínaly postavu, krátký pružný top dával vyniknout vosímu pasu, nad nímž se dmuly již zmíněné vycpávky podprsenky.  Tmavě plavé vlasy prosvětloval platinový melír, rysy v obličeji zvýrazňovalo slabé nalíčení. Máma říkala, že do školy jen s mírou.

Karolína Stoklasová byla nepsaná královna školních hodeb, otáčeli se za ní i deváťáci, a to byla jenom ze sedmičky. Dokonce se přesvědčila, že když se zvonivě zachichotá a zamává řasami, uvádí to do rozpaků nejednoho učitele. Kdykoli chtěla někam jít nebo potřebovala něco zařídit, mohla si vybírat, kterou ze spolužaček vyznamená svou vzácnou přízní nebo pověří úkolem. To všechno považovala za samozřejmost. Někteří lidé jsou zkrátka výjimeční a takoví si zaslouží uznání a přízeň svého okolí. Dobře věděla, že jediné, na čem v životě ženy doopravdy záleží, je štíhlá postava. Její matka jí zásady  střídmého a nízkokalorického stravování vtloukala do hlavy už odmalička. Už s ní obešla několik castingů, u prvotřídního fotografa pořídily profi fotobook, dokonce se ve svých dvanácti mohla pochlubit účinkováním ve dvou televizních reklamách! Jak říkala paní Stoklasová, svět patří připraveným. A ona rozhodně připravená byla. Plyšové medvídky už přede dvěma lety nahradila dotykáčem, vodovky vystřídala pestrá paleta očních stínů a laků na nehty. Chůzi v botách na podpatku vypilovala téměř k dokonalosti, objektivům fotoaparátů se dávno naučila nastavovat tvář v tom nejlichotivějším úhlu, i když šlo třeba jen o školní besídku.

Uvědomovala si, že vypadá o několik let starší, a byla na to pyšná. Ale ta nejúžasnější věc se stala právě včera. Deváťáci ji pozvali do kina. Byl to nějaký akční film, který ji absolutně nebavil, o to ale samozřejmě vůbec nešlo. Protože s nimi tam šli i kluci ze střední! A hlavně ON. Nedostižný Michal Kalina. O tom snily skoro všechny holky ve městě. Vzhledem k tomu, že mu bylo osmnáct, se zdálo, že jí a jejím spolužačkám bohužel nic jiného než snění nezbývá, ale právě včera se to stalo. V kině ji pozval na rande!!! A to se má odehrát už zítra. Doma si připravila, co si vezme na sebe, představovala si, co asi na tom rande budou dělat. Půjdou se projít? Nebo do cukrárny?

Když přišla domů a chystala si do batohu věci do školy na další den, vypadl z něj složený čtvereček papíru. Karolína ho rozevřela, aby zjistila, co je uvnitř. Stálo tam:

Karolíno, jsi moc hezká,

nechceš jít na zmrzku dneska?

Martin

Blbeček, pomyslela si. Proč bych měla chodit na zmrzlinu s klukem ze třídy, když můžu jít s Michalem, kvůli kterýmu všechny holky šílí? Zmuchlala básničku a zahodila. Pak si vlezla do postele, ještě chvíli si představovala, jak jí asi zítra Michal řekne, že ji miluje, a nakonec spokojeně usnula.

Konečně nastal den D a hodina H. Michal na ni čekal v šest před domem, jak se domluvili. A byl tak krásnej! Rodičům namluvila, že jde spolužačce vysvětlit poslední látku z matematiky. Protože byl pátek večer, nijak zvlášť je netrápilo v kolik se dcera vrátí, takže měla čas až do devíti.

Když se na ni Michal usmál, podlomila se jí kolena. V duchu už viděla, jak je všichni obdivují jako nejkrásnější pár. Vzal ji do parku. Už se šeřilo, když spolu usedli na lavičku. Michal vytáhl z kapsy u bundy placatici. "Vzal jsem s sebou něco k pití. Dej si." Jakmile ale polkla, pochopila, že to není jen cola. Ale trochu se napila, aby nevypadala směšně. Rum jí vůbec nechutnal. "Už nechceš?" podivil se trochu dotčeně, přesto ochotně vypil zbytek. Pak se k ní sklonil. Představovala si tuhle chvíli snad tisíckrát, přesto ji první opravdový polibek zklamal. Páchl rumem a cigaretovým kouřem. Možná se jí to ale začne líbit až časem, v dívčích časopisech se koneckonců dočetla, že se sexem to tak je, tak proč ne s líbáním? Michal ji zvedl z lavičky. "Pojď, kotě, najdeme si nějakej tichej koutek."

Nebyla si jistá, na co přesně, ale nechala se vzít kolem ramen a vést. Tichý koutek se objevil vzápětí, mezi zdí, která park ohraničovala, a hustým vzrostlým keřem. To už byla skoro tma. Michal ji vtáhl do toho černého prostoru a znovu ji začal líbat. Pořád nic moc. Poslušně držela a doufala, že to rychle skončí. O to víc ji vyděsilo, když jí vklouzl rukou pod tričko. Pokusila se mu ji jemně vytlačit, ale nepodařilo se. Naopak, jeho prsty o to vehementněji šmátraly všude, kde se dalo. Brzy pronikly pod pěnové košíčky podprsenky. Karolína se otřásla odporem. "Michale, nech toho, přestaň!" Jako by ale neřekla vůbec nic. Začala se bránit, jenže on byl pochopitelně silnější. Povalil ji na zem a vyhrnul jí sukni do pasu. "Ne, ne, dost," vzpouzela se. Nahlas se křičet neodvažovala, protože kdyby ji takhle někdo viděl...

Vtom se z ní Michal zvedl. Zaplavila ji úleva. Konečně. Neublíží jí. Když se však odvážila otevřít oči, které do té chvíle v hrůze zavírala, zjistila, že si jen rozepíná kalhoty. Z hrdla se jí vydral přidušený výkřik, když spatřila to, na co její oči rozhodně nebyly připravené. Vzápětí ji znovu zavalil. Zděšením bez sebe se mu snažila vymanit, uhýbala rumovému odéru, který jí dýchal do obličeje.

"Samíku!" ozvalo se náhle ze tmy. Následoval psí štěkot. Pak šelestění v podrostu. A Michalův výkřik.

"Jau! Do prdele! Ten hajzl mě kousnul! A do prdele! Jau, au, au!"

Vzápětí se Michal s nářkem svalil na stranu.

Karolína byla sice napůl ochrnutá strachy, ale na nic nečekala. Vyškrábala se na nohy a rozběhla se pryč. Hnala se jako o život parkem, pak po ulici až k paneláku, kde bydleli. Teprve když se za ní zavřely dveře od bytu, které okamžitě zamkla, trochu se jí ulevilo. Zamknula se v koupelně a tam se hodně dlouho sprchovala, vydrhla si kůži až do krve. Pak se potichoučku odebrala do svého pokoje. Ležela v posteli a dlouho nemohla usnout. Před očima se jí pořád promítala ta hrůza z parku. Nakonec ji něco napadlo. Vylezla z postel a zašmátrala pod ní. Nakonec nahmatala krabici, kterou hledala. Vytáhla z ní dávno odložené plyšové medvídky, kočičky a opici. Obložila si jimi postel. A teprve pak, když se znovu zavrtala do peřin, obklopená těmi chlupatými tělíčky, podařilo se jí konečně usnout.

Spala tvrdě jako dítě, kterým si ve svých dvanácti zaslouží ještě chvíli zůstat.

 

Fotografii k článku jsem si vypůjčila z Wikipedia a Wikimedia Commons od uživatele Chris 73, je volně dostupná na //commons.wikimedia.org/wiki/File:Doll_in_Akihabara_window.JPG pod licencí creative commons cc-by-sa 3.0 .

Autor: Lenka Faltejsková | úterý 3.1.2012 19:01 | karma článku: 21,03 | přečteno: 1535x
  • Další články autora

Lenka Faltejsková

Zbytečná

. . . . . .

14.5.2015 v 16:32 | Karma: 19,22 | Přečteno: 1222x | Osobní

Lenka Faltejsková

Snad proto

. . . . . .

12.4.2015 v 19:20 | Karma: 23,78 | Přečteno: 1280x | Diskuse| Osobní

Lenka Faltejsková

Kam se vejdu já

. . . . .

26.3.2015 v 22:02 | Karma: 23,54 | Přečteno: 1027x | Osobní

Lenka Faltejsková

Nemůžu za tebou

. . . . .

24.2.2015 v 10:08 | Karma: 25,11 | Přečteno: 1061x | Osobní

Lenka Faltejsková

Něco o počasí

. . . . . .

3.2.2015 v 15:51 | Karma: 16,60 | Přečteno: 800x | Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 162
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Autorka je žena. Ano, je to tak.